Pentuja

Diamondfox-pennut elävät ensimmäiset elinviikkonsa saaden monipuolisia elämänkokemuksia. Meillä pennut tottuvat lapsiperhearkeen, erilaisten ihmisten käsittelyyn ja oppivat "koirankieltä" muun lauman mukana. Pennut kasvavat meillä perheen ja lauman keskellä, meillä ei ole erillisiä kenneltiloja.

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina 7 viikon iästä alkaen. Pentujen mukana tulee runsas pentupaketti ja pennun koko elämänmittainen kasvattajan tuki. Mikäli uusi koti ei ole vielä Collieyhdistyksen jäsen, voin liittää uudet omistajat halutessaan yhdistyksen jäseneksi edullisemmin. Mahdollisuus myös tilata pennulle MyDogDNA -geenitestipaketti alennettuun hintaan kasvattajan kautta. Pennut myydään perheenjäseniksi eli lemmikeiksi.

Toiveena uusille kodeille on että pentu saa rakastavan kodin, jossa sen perustarpeet osataan ottaa huomioon, pentu tullaan vähintään kouluttamaan perustottelevaisuuteen sekä saa riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja. Toiveena myös että pennuille tehtäisiin vähintään viralliset PEVISA-tutkimukset (lonkat, kyynärpäät, silmät) yli 1-vuotiaana mutta viimeistään 3 vuotiaana, vähintään yksi näyttelykäynti ja luonnetestaus ( MH-luonnekuvaus / LTE luonnetesti / SmartDog / käyttäytymisen jalostustarkastus / paimennustaipumuksen testaus ). Toivomukset koskettavat myös koteja, joilla ei ole aikomusta kilpaharrastaa missään lajissa pennun kanssa. Näyttelyiden, luonteenarviointien ja virallisten terveystutkimusien osalta saa opastusta kasvattajalta.

Yhteydenpito kasvattajaan jatkossakin on ehdoton vaatimus.

Mikäli olet kiinnostunut tulevista Diamondfox -pennuista, laitathan viestiä/esittelysi sähköpostitse kenneldiamondfox(a)gmail.com. Kerro viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi, harrastussuunnitelmistasi sekä mahdollisista toiveistasi pennun suhteen. Teen tarkemmat haastattelut vasta pentujen synnyttyä, mutta aina voi tutustua kotiin jo ennakkoonkin.

Lyhyet kyselyt voi esittää somen (FB / instagramin kautta) tai WhatsApp:in (045 - 634 69 24) kautta ja pidemmät viestit/esittelyt sähköpostin kautta.

Syntyneet

Syntynyt 13.5.2024

Armi & Dom

Diamondfox So Lovely Lily & Corydon Dom Perignon

Pennut ovat sileäkarvaisia ja soopelin värisiä.

Pentuja syntynyt 4 urosta ja 4 narttua.


Suunnitellun pentueen vanhemmat ovat hyvä luonteisia ja terveitä. Vanhemmilla ei ole ääni- tai alusta-arkuuksia.

Armi asustaa äidilläni Tyrnävällä (paitsi nyt pentujen kanssa minulla Sievissä) ja sen pääharrastus on tällä hetkellä koiranäyttelyt. Neidosta on potentiaalia myös eri harrastuslajeihin, mutta tällä hetkellä muita harrastuksia harrastellaan silloin tällöin ja omaksi iloksi. Paimennustaipumustestin se on suorittanut hyväksytysti jo 9kk ikäisenä (videoitu) osoittaen erinomaisia paimennustaipumuksia lampailla. Armi palkkautuu erinomaisesti vetolelujen kanssa (myös sille vieraat ihmiset) ja siinä jää myös ahneella koiralla nakit kakkoseksi. Armi on ollut minun mukanani useilla näyttelyreissuilla sekä ollut useasti hoidossa. Minun matkassa Armi on päässyt mm. PK-lajien pariin, jossa se osoitti erinomaisia ominaisuuksia niin metsäjälkeen kuin hakuunkin. Tottiksessa sillä on myös erinomainen asenne työskennellä ja oppi todella nopeasti sivulla seuraamista ja kapulan noutoa (ei pohjatöitä tehtynä aiemmin). Armi on superahne, kaikki ruokainen ja teräsvatsainen. Armi on luonteeltaan suht. energinen narttu hyvällä työmoottorilla, joka toki osaa olla myös rauhassa. Se on helppo arjessa ja harrastuksissa. Nopea oppinen ja ongelmien ratkaisukykyä myös löytyy. Se sulautuu mihin vaan mukaan, helppo reissukaveri missä vain. Dom on valikoitunut sulhaseksi täydentämään Armia sekä tuomaan toivottavasti laajempaa geenipoolia sileäkarvaisiin collieihin. Dom on menevä ja mukava herrasmies, jolla on maatavoittava askel ja hyvä hännän kanto. Armin aiemmissa pentueissa on hienosti näyttelyissä menestyneitä jälkeläisiä, joten toiveissa että myös tästä pentueesta jokunen pentu löytäisi tiensä myös näyttelyihin kuin myös harrastuskentille. Useampi Armin jälkeläinen harrastaa jotain lajia mm. tokoa, rallytokoa ja paimennusta.
FI MVA
Corydon Dom Perignon

C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA LT JMVA BALTV-21
Diamondfox So Lovely Lily

Odotettavissa

Kesäkuun loppu, vk 26

Diamondfox Command To Be Sweet & Silverlady's Like A Dream
Pennut voivat olla joko sileä- tai pitkäkarvaisia collieita.
C.I.B. FI MVA EE MVA LT JMVA BALTJV-20 V-22

Silverlady's Like A Dream

RTK1

Diamondfox Command To Be Sweet

Heinäkuun lopulla

Milla & Storm

Scottail Diamonds Are Forever & Carnoustie´s Show Stopper

Pennut voivat olla joko sileä- tai pitkäkarvaisia collieita.

KoiraNet jalostustietojärjestelmä / SCY Breeding Database / Smooth Collie Databaseabase / Pupsit -sivu

FI MVA

Carnoustie's Show Stopper

FI MVA

Scottail Diamonds Are Forever

Suunnitelmissa

Huom! Suunnitelmat voivat aina muuttua syystä tai toisesta.

Suunnitelmissa syksy 2024

Elma & Bandit
Diamondfox Charger & Perfect Image Sound As A Bell

Pennut tulevat olemaan sileäkarvaisia colleita.

Juoksuja odotetaan heinä-elokuulle.

NO MVA

Perfect Image Sound As A Bell

C.I.B.-J FI JMVA LV MVA LT MVA LT GR JMVA
LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA
LTJV-23 TLNJW-23 TLNW-23

Diamondfox Charger

Pipari & Grey
Diamondfox Marshmallow Heart & Love Me Like You Do Du Clos des Duchesses

SCY Breeding Database / Smooth Collie Databaseabase / Pupsit -sivu

Pennut tulevat olemaan sileäkarvaisia colleita.

NO MVA FR MVA

Love Me Like You Do Du Clos des Duchesses
NORDIC MVA FI MVA NO MVA LT MVA LT JMVA
LV JMVA EE JMVA BALT JMVA HeJW-21
Diamondfox Marshmallow Heart