Diamondfox

.

Päivi Iivonen
Sievi, Finland
+358 45 634 6924
kenneldiamondfox (a) gmail.com

Y-tunnus: 2555737-4


Facebook -sivu:

Facebook -profiili:


Jäsenyydet:
Suomen Kennelliitto ry
Suomen Collieyhdistys ry
Sievin Kennelkerho ry
Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry
Jokilaaksojen Paimenet ry
Savon Paimentajat ry


Luottamustoimet:

Suomen Collieyhdistys ry, Hallituksen jäsen (2017 - ) & sihteeri (2017-2018), SCY talousvaliokunnan jäsen (2017-2018), SCY tulostoimikunnan jäsen (2018-). SCY paimennustoimikunnan jäsen (2021-)

SCY Pohjois-Suomen alaosaston hallituksen jäsen (2013-->) ja puheenjohtaja (2016--> ).

Sievin Kennelkerhon näyttelytoimikunnan jäsen (2017 -2020), PK-toimikunnan jäsen (2018-2020) ja agilitytoimikunnan jäsen (2019-2020), NoseWork-toimikunta jäsen (2020).

Jokilaaksojen Paimenet ry; hallituksen jäsen (2019-2020), puheenjohtaja (2019) ja yksi perustajajäsenistä.


Pätevyydet ja käydyt kurssit:
Kehätoimitsija
KaveriKoira -ohjaaja

Koetoimitsijan peruskurssi

Koetoimitsija LTE & Paimennuskoe

Koiran Kasvatus Tänään (2015)
Kasvattajan perus-ja jatkokurssi
Ulkomuototuomareiden alkeiskurssi
Kehäsihteerikurssi
+ Useita muita koiriin liittyviä kursseja ja luentoja

Koiraharrastukset:
Näyttelyt &Handleeraus

Lampaiden paimennus

Agility
Toko & Rally-Toko
PK -haku
Kaverikoira -toiminta (vapaaehtoistyö)
Lisäksi satunnaisesti paljon muutakin.

Kennel Dane Amor

Kasvattaja: Sirpa Iivonen

:: Dane Amor kasvatustyö päättynyt ::

:: Mentori kennel Diamondfox kasvatustyössä::

Periaatteet kasvatustyössä:

Noudatamme kasvattajasitoumusta:
Kasvatan rekisteröintikelpoisia koiria. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria, jotka ovat käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja rotumääritelmän mukaisia.
Painotamme kasvatuksessa:
Hyväluontoisuuteen ja terveyteen, huomioiden rodunomaisuuden, käyttötarkoituksen sekä kestävän- ja tasapainoisenrakenteen.

Tavoitteemme: Rodunomainen, hyväluonteinen ja terve sekä monipuolinen harrastus- ja kotikoira.

Yhteistyökumppanit

Kennelnimen juuret ja tarinat..

Äitini aloitti kasvatusuransa -90 luvun lopulla Dane Amor -nimellä, joka viittasi silloin kasvattamiinsa Tanskandoggeihin ja kolme pentueellista tuli myös sk.collieita. Hänen ajatuksensa lopettaa koirien kasvatus, sai taas itselleni ajatuksen kypsymään omasta pentueestani. Mutta en halunnut jatkaa äitini kennelnimellä - halusin oman ja oman näköisen nimen. Nimiä pyöri mielessä ja FCI sivuilta tarkistelin että onko sellaista nimeä jo olemassaan. Ketut, timantit, talvi, hopea, blue merle -väri olivat yhtiä inspiraation lähteitä.

Alle kouluikäisenä paras ja lempileluni oli Kettu Repolainen, jonka koirat traagisesti raatelivat yksi synkkä ilta (silloin ei naurattanut, mutta nyt toki) Ketut (ja sudet) vaan ovat jollain tapaa kiehtoneet läpi elämän (koirien lisäksi), kettuja kuvataan usein oveliksi, älykkäiksi ja viekkaiksi, lisäksi se on hyvin sopeutuva eläin :)

Timantti on omaan silmään kaunis ja silmää hivelevä, joka on syntynyt maan alla kovassa paineessa ja kuumuudessa, ja se on luonnossa esiintyvistä aineista kovin. Timantti tulee kreikan kielen sanasta adamas, joka tarkoittaa voittamatonta ja viittaa timantin suureen kovuuteen.

Näistä kaikista pohdinnoista nimeksi tuli ja hyväksyttiin kennelnimi Diamondfox vuonna 2013. Nimi myös kuvastaa ajatusta koirista, joita pyrin kasvattamaan.

Sitten miten pentueiden nimet saivat alkunsa. Ensimmäinen Diamondfox -pentue (joka piti tulla vasta 2015 ja olla tri-bm yhdistelmä), mutta suunnitelmat muuttuivat ja ensimmäinen oma pentue syntyi 2014 yhteistyössä ystäväni Anitan ja Monan kanssa heidän nartulleen Dane Amor The One:lle.

Pentujen nimiksi heiteltiin ja mietittiin kaikkea jännää ja vähemmän jännää.. kunnes päädyttiin Ylviksen biisiin "What Does The Fox Say" <3 Kaikki pennut saivat etuliitteeksi ONE -emän nimen mukaan ja samalla se kuvasti myös ensimmäistä omaa pentuettani. Loput pentujen nimet on kaapattu Ylviksen biisistä parin nimen kohdalla hieman soveltaen. Tässä biisi, niin pääsette hieman tunnelmaan: https://youtu.be/jofNR_WkoCE ;)

Tästä alkaen kaikki pentueet ovat saaneet, joko emänsä tai isänsä nimestä liitteen ja loppuosat jonkinlaisen teeman mukaan :)