Enchanted -pentue

s. 31.10.2020

Diamondfox Enchanted Protego "Vänskä"

KoiraNet / Database

uros / male

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 24% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistaja: kasvattaja Haltija: Mika Vierimaa

Diamondfox Enchanted Riddikulus "Fargo"

KoiraNet / Database

uros / male

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, geneettisesti sileäkarvainen. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 22% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistaja: Teija Auvinen

Diamondfox Enchanted Episkey "Viljami"

KoiraNet / Database

uros / male

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 23% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistaja: Ilkka Pesonen

Diamondfox Enchanted Lumos "Mara"

KoiraNet / Database

narttu / female

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 21% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistaja: Ada Puro

Diamondfox Enchanted Finite "Tesla"

KoiraNet / Database

narttu / female


Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, geneettisesti sileäkarvainen. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 22% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistajat: Catharina Engebretsen, kennel Callip's &

Birgit O. Bratlistuen, kennel Fairytopia

Diamondfox Enchanted Incendio "Valo"

KoiraNet / Database

narttu / female

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 22% (Wisdom panel)

MyDogDNA -genetests

Omistaja: Tanja Hietala

Vanhemmat / parents

C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA JMV-13

Sandcastle’s Suits Me
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Cea-vapaa/Cea-vapaa
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0
MRD +/-
CEA: terve
DM N/N
LT +124 laukausvarma

Pitkäkarvageeni kantaja

Arvo on varma koira, vahva, hieman temperamenttinen ja kovapäinen koira, mutta kuitenkin tasapainoinen luonne. Ääni- ja laukausvarma. Arvolla löytyy hyvää jalostusnäyttöä eri narttujen kanssa, joista yksi pentu asustaa minulla kotona (Nelli, Solar Style Follor Your Dreams).

FI MVA EE MVA LT MVA EE JMVA
Diamondfox Enchanted Love

KoiraNet
Tricolour
Silmät : Terveet, geneettisesti terve
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0
CEA DNA terve
DM N/N
MDR -/-
FGF5 ei kanna pitkäkarvageeniä
Leikkaava purenta, täysi hampaisto


Taika haltijan kertomana:
"Taika on helppo monitoimikoira. Taika on eniten
oman omistajansa koira, mutta toimii ilman ongelmia myös muiden kanssa. Palkkaus onnistuu parhaiten sosiaali- ja lelupalkalla, namit ovat toisarvoisia töitä tehdessä. Toisten koirien kanssa
tulee juttuun hyvin. Taika on enemmän välinpitämätön vieraita kohtaan kuin yltiösosiaalinen, menee yleensä kaikkia moikkaamaan, mutta menee tekemään sitten omiaan tai tulee perheen luokse takaisin. Minun viereeni tulee usein nukkumaan ja hakemaan huomiota ja on silloin ihan kylki kyljessä kiinni. Leikkikaveriksi taas kelpaa kuka tahansa, joka vain
jaksaa heittää leluja.

Matkakumppanina Taika on reipas ja on kulkenut myös junalla, bussissa, metrossa ja veneessä. Matkat menevät mukavasti ja on ollut reippaasti myös muiden mukana ulkomailla näyttelyreissuilla ja ollut eri hoitopaikoissa kiltisti. Taika on erinomainen ruuhkassa ja väen paljoudessa, ei välitä kaupungin äänistä eikä ohi menevistä ihmisistä tai autoista.

Taika on täysin irtopidettävissä ja pysyy omalla
pihalla ihan itse. Tulee luokse kutsuttaessa ja jättää muut huomiotta. Keskittyy enemmän omaan laumaan kuin muihin. Taika on myös ns. kielikello ja tulee ilmoittamaan, jos muut koirat ovat poistumassa pihalta.

Taika omaa hyvän paimennusvietin ja käymme välillä paimentamassa lampailla. Käymme myös pyöräilemässä ja talvisin Taikan kanssa harjoitellaan vetohiihtoa ja on vetänyt myös lapsia pulkalla. Taika käy myös kahlaamassa ja ui leluja noutamaan tai jos muita myös vedessä. Taika rakastaa valokuvaamista ja siitä on kehittynyt melkoinen linssilude. Lempileikki on noutaminen ja sitä se jaksaisi maailman tappiin asti ja osaa leikkiä tätä nätisti myös pienten lasten kanssa.

Taikasta on moneen, harrastetaan muun muassa
agilitya (alkeet käyty, omatoimitreenattu ja nyt jatkuu talvikaudella taas ryhmässä), rally-tokoa, jossa myös kisattu onnistuneesti ja paimennusta. Myös tokoa, koiratanssia on harrastettu ja on osoittanut erinomaista suoritusta myös niissä. Olemme olleet myös vesipelastusleirillä, jolla Taika toimi todella hyvin. Taikalla on suuri into tekemiseen ja kierrokset nousevat nopeasti agilityssa, mikä onkin Taian lempiharrastus.

Taika on aina valmiina kuin partiolainen ja mukana tekemisessä täysillä. Osaa myös rauhoittua, mutta energiaa ja halua työskennellä riittää vaikka pienelle pitäjälle"