Sparkle -pentue

s. 8.4.2021

Diamondfox Urban Bourbon Sparkle

Geenitestit: CEA: kantaja, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettisesti merle. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 29% (Wisdom panel)

Diamondfox Chubby Hubby Sparkle

Geenitestit: CEA: kantaja, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettisesti merle. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 26% (Wisdom panel)

Diamondfox Chunky Monkey Sparkle

Geenitestit: CEA: kantaja, DM: terve, MDR1: altis, geneetisesti sileäkarvainen. Geneettisesti merle. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 28% (Wisdom panel)

Diamondfox Whiskey Biz Sparkle

Geenitestit: CEA: terve, DM: terve, MDR1: altis, pitkäkarvageenin kantaja. Geneettisesti merle. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 28% (Wisdom panel)

Diamondfox Sugar Plum Sparkle

Geenitestit: CEA: kantaja, DM: terve, MDR1: altis, geneetisesti sileäkarvainen. Geneettisesti merle. Geneettinen monimuotoisuus (Diversity): 26% (Wisdom panel)

Lithuanian Winner-20
C.I.B. & FI Ch & EE Ch & LT Ch
Andante De'Lia Tale "Danny"
Breeder: Alexandra Bavdey, Belarus
KoiraNet / Database / omasivu


Helppo, avoin, ystävällinen, ihmisrakas uros. On pysynyt terveenä, vain rokotuksilla tarvinnut käyttää. Helposti koulutettavissa. Potentiaalia löytyy erilaisiin harrastuksiin ja tällä hetkellä treenaa tavoitteellisesti rallytokoa sijoituskodin kanssa. Hyvä ruokahalu - ei mikään superahne kuitenkaan, Hyvä vatsainen, ei närästelyjä. Uuden vuoden paukutteluja, ukkosen tai muitakaan kovia ääniä ei pelkää. Tulee toimeen monenlaisessa koiralaumassa, joitakin vieraita uroksia ei välttämättä hyväksy.CACIB & LV Ch & LT Ch & RO Ch & RO G Ch

Diamondfox Absolute Twilight Sparkle "Hani"

KoiraNet / Database


"Hani on kiltti ja perhekeskeinen koira. Arjessa Hani on hyvätapainen ja sopeutuva, riistaviettiä ei löydy, mutta saalisviettiä kyllä ja vähän vahtiviettiä. Hani on hitaasti kehittyvä, mutta tasaisesti paraneva harrastuskoira. Tulee toimeen lasten kanssa. Vatsa kestää hyvin ja on toiminut erinomaisesti. Hani on ahne ruuan suhteen. Ääniherkkyyttä ei ole huomattu, on kuultu ilotulituksia ja ei ole reagoinut niihin. Läheisistä laukauksista ei ole kokemusta, kauempaa kuultuihin ei ole reagoinut. Tottunut kerrostaloelämään ja tallilla hevosiin ja lehmiin.


Harrastuksina Hanin kanssa on tällä hetkellä agility, nosework, rally-toko ja toko. Lisäksi ollaan käyty rauniotreeneissä ja vepeleirillä. Paimennustakin ollaan kokeiltu, mutta se ei osoittautunut Hanin omimmaksi lajiksi. Hani toimi erittäin hyvin rauniotreeneissä ja tarkoituksena on lajia vielä jatkaa, treeneissä Hanilla ei esiintynyt alusta-arkuutta ja meni kaikkien piilossa olevien luokse suoraan. Hanin nenänkäyttö on todella hyvä ja harjoittelemme kotona hajuerottelua ja noseworkin perusteita. Hanin työvire on hyvä ja on helposti ruualla motivoitavissa.

Hani pitää veneilystä ja retkeilystä ja on ollut mukana monilla retkillä ja matkoilla. Myös ulkomaan näyttelymatkat ovat sujuneet hyvin ja Hani sulautuu laumaan mukaan. Hani on rohkea ja reipas ja tulee mukaan erilaisille alustoille ja paikoille ja yrittää aina parhaansa. Kotona Hani on erinomainen kotikoira, mutta tulee heti mukaan jos jonnekin lähdetään."

- Helena Kosonen / Hanin sijoituskoti