Jalmari & Nelli

Yhdistelmästä odotettavissa mukavia energisiä / aktiivisia soopeli pentuja moneen menoon.

SERT

Black Elles Keepsake Of Magic "Jalmari"
KoiraNet / Database

Jalmari on oman sijoitusnarttuni (Tinka, Black Elles Known Diamond Of Magic) veli. Ihastuin Jalmariin jo pikkupentuna ja olen seurannut sen kasvua kohti aikuisuutta. Jalmari on mukava luonteinen uros, jonka kanssa harrastetaan näyttelyiden lisäksi myös muita lajeja esim. agiltyä ja tokoa. Jalmaria pääset seuramaan instagramissa @smoothies_allu_jalmari


Jalmarin omistajan kertomaa:

"Jalmari on iloinen, reipas ja aktiivinen nuori uros. Kotioloissa mukava perheenjäsen joka haluaa olla kaikessa mukana mutta joka osaa myös rauhoittua. Harrastuskentillä (toko ja agility) vauhtia ja innokkuutta löytyy. Tavoitteena olisi päästä kisaamaan tokossa ja kenties agilityssäkin jossain vaiheessa. Jalmari on nopea oppimaan ja palkkautuu sekä leluilla että makupaloilla. Vetoleikit sekä saaliin kanssa juoksentelu ovat mukavia juttuja. Käymme myös näyttelyissä, valion arvosta puuttuu yksi sert. Ääni- tai alustaherkkyyksiä en ole huomannut ja Jalmari tutustuu uusiin asioihin uteliaisuudella. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, ärinää tms. pullistelua ei ainakaan vielä ole ollut. Tykkää juosta ja kisailla porukassa. Jalmari on ahne ja kaikkiruokainen eikä nirsoile. Vatsavaivoja ei juurikaan ole ollut eikä närästelyvaivojakaan. Muutenkin on ollut perusterve pennusta asti."

Lithuanian Junior Winner-20, LT Jch
Solar Style Follow Your Dreams "Nelli"

Nelli asustaa minulla (kasvattajalla) Sievissä. Se on tuontinarttu Venäjältä ja yhteisomistuksessa kasvattajansa kanssa. Nelli on kiltti ja helppo narttu, mukavan kovapäinenkin. Ääni tai alusta-arkuuksia ei ole esiintynyt. Nelli rakastaa ihmisiä. Tulee toimeen laumassa kuin laumassa. Mukavan ahne ja kaikki ruokainen. Hyvä vatsainen, ei närästelyjä tai muitakaan suoliston toimintaan liittyviä oireita ole esiintynyt. Nellin kanssa ei harrasteta tällä hetkellä muuta kuin näyttelyitä. Paimennustaipumustestissä käytiin, koska viitteitä taipumukseen on arjessa näkynyt. Paimennustestissä hän viihdytti yleisöä juoksemalla pääskyjen perässä eikä joutanut lampaita katsella, kun oli kivempi vetää rallia pitkin peltoa matalalla lentävien lintusten perässä. Testin sosiaalinen osuus ja äänitesti sujui ongelmitta, lampaiden taipumusosio jäi puutteelliseksi. Hyvä lintupaimen tulisi testin perusteella :)