Blues & Akka

Blues ja Akka ovat kumpikin lapsiperhe-arjessa eläviä aktiivisia ja harrastustaustaisia koiria. Blues harrastaa agilityä ja Akka puolestaan mm. NoseWork:ia, Doboa ja tokoa. Akka on paimennustaipumustestattu myös hyväksytysti (Paim-T). Monipuolisia collieita toiveissa tästäkin yhdistelmästä. Yhdistelmä linjaa Dane Amor Coco Mademoiselle ja Clingstone's Smart As -koiriin, jotka ovat kumpikin pitkäikäisiä terveitä koiria. Dane Amor Coco Mademoiselle "Inka" on äitini kasvatti ja yhden oman pentueeni emä, joka on osoittautunut hyväksi periyttäjäksi ja narttulinja on ollut hyvin elinvoimainen. Inkan jälkeläisistä löytyy hyvin harrastuskentillä (mm. FI AVA) ja näyttelyissä pärjänneitä (Multi Ch). Bluesin täysveli Sulo (Paim-2 Paim-T D. Miracle Of Blue Sky), puolisisko Vivian (D. Amazing Love) ja äiti Iiris (Multi Ch Dane Amor Miracle Of Love) asustaa luonani Sievissä ja ovat tavattavissa pentujen aikana kuin myös ennakkoon erikseen sovittuna aikana. AKKAn äitiin Usvaan ja veljeen pääsee tutustumaan esim. heidän omalta FB:n Blogi-sivulta.


Diamondfox Miracle Of Nightfall "Blues"

KoiraNet / Database


Omistajan Lauran kertomaa Bluesista:

Blues on iloinen, touhukas ja hyväntahtoinen koira. Haluaa miellyttää ja koulutus on palkitsevaa. On kaikessa mukana ja viihtyy seurassa, nauttii läheisyydestä. Osaa kuitenkin myös rauhoittua ja olla yksin, niissä ei ole ollut koskaan ongelmaa. Iltaisin saattaa turhautua jos liikunta/aktiviteetti ollut vähäistä, mutta pyytää huomiota eikä "purkaudu väärin".

Palkkiutuu kehuilla ja leikillä, ruuan suhteen on hieman nirso. Rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa ja elekieli on selkeää. Ei rähise lainkaan, mutta puolustautuu jos toinen koira on aggressiivinen. Korvat katoavat usein koirien leikkitiimellyksessä. Vahtiviettiä ei ollut kerrostalossa asuessa kuin "ikkunakyttäilyä", mutta nyt maalla asuessa haukkuu vieraat, tutut ottaa ilolla vastaan. Tunnistaa mielentilat ja on tunneälykäs; lohduttaa, pelleilee, tsemppaa tilanteen mukaan.

Blues on lapsiystävällinen, joka osoittautuu esim. pikkuvauvaa kohtaan rauhallisuudella, lelun tuomisella, pussailuna ja kosketuksella. Lelun tai ruuan saa ottaa kuka vain eikä ole moksiskaan. Osaa hakea oman tilan ja poistua, mutta ei häiriinny jos esim. lapsi tulee silloin taputtelemaan jalkoja.

Harrastuksissa miellyttämisenhaluinen, aina menossa mukana, oppii nopeasti ja muistaa oppimansa. Agilityssä uudet esteet ym. oppinut nopeasti, ei alustaherkkyyttä tai muuta vastaavaa ja nopea tilannetaju. Saattaa kokeilla mahdollisuutta oikoa asiaa ja ilmoittaa jos ohjaaja epäselvä "tai tippuu kärryiltä").

Kaikenkaikkiaan uskomattoman rakas ja korvaamaton perheenjäsen <3
Paim-T
Diamondfox Gift Of Glamor "AKKA"

KoiraNet / Database


Haltijan Minnan kertomaa AKKAsta:

AKKA on iloinen touhuaja, kaikkien kaveri kuvaa hyvin sen perusolemusta. Se ei kyseenalaista, kun sen kanssa tekee, toimii jos osaa ja yrittää kovasti miellyttää. Kestää toistoja ja on sinnikäs. AKKA on aina valmis lähtemään mukaan, mihin tahansa ja kulkee tyytyväisenä isoissakin työkoneissa mukana, nousee niihin pyydettäessä itse. On siis hyvin ketterä, rohkea ja alustavarma.


On tottunut elämään laumassa, joten osaa puhua koiraa. Ja osaa lukea tilanteita muiden koirien kanssa ollessaan. Kotona osaa ottaa rennosti ja viihtyy myös itsekseen tuhoamatta kotia. AKKA nauttii juoksuleikeistä suunnattomasti ja tulee hyvin luokse kun pyydetään, riistaviettiä vähän löytyy mutta AKKA tottelee silti pilliä. Mutkattomuus näkyy siinäkin että se on kulkenut kasvattajan mukana ulkomailla useamman päivän näyttelyreissuilla ja on sopeutunut porukkaan hyvin, tyytyväinen kun saa olla mukana.
Kotikoirana AKKA on ihan täysvaltainen perheenjäsen omana itsenään. Yleisesti lapsien kanssa tulee loistavasti juttuun, kotona tuo leluja vauvalle ja makoilee samalla alustalla vauvan kanssa ja kovin mielellään pusuttelisi.


Harrastuksissa AKKA on innokas ja jaksaa toistoja. Ilmaisee itseään haukkumalla varsinkin kun innostuu tai ei ymmärrä mitä pitäisi tehdä. Työvire on hyvä ja AKKA pystyy ohittamaan häiriöitä mutta tekemistään se ei halua jakaa toisen koiran kanssa. Työvire on hyvä ja palkitseminen namilla tai lelulla helppoa, sosiaalinen palkka nostaa tekemisen innokkuuden helposti sähläämiseksi, joten eri lajeissa eri palkkausmuodot. AKKA on mukautuvainen ja hyvätahtoinen koira, mikä tykkää selkeistä rutiineista mutta pystyy toimimaan spontaanistikin.


AKKA on hyvä vatsainen. Syö hyvin. Palkatessa nappaa namit reippaasti sormista. Vatsa toimii hyvin ja tekee asiansa muuallekkin kuin kotipihaan. Ääniherkkyyksiä ei ole havaittu, tunnistaa kaikki kotona käytössä olevat koneet käyntiäänestä ja olettaa niissä olevan aina jonkun tutun ihmisen.


Nosework ja Dobo ovat olleet AKKAlle mieluisimmat harrastukset. Noseworkista AKKA ehti suorittaa viime syksynä hajutestin, vaikka sillä ei enää lajissa merkitystä olekkaan. Tulevaisuuden tähtäimissä on noseworkin lisäksi BH-koe ja tokon alokasluokan starttaus.